Χαλκιδική

22 Νοεμβρίου 2019 19:13 Τελευταία ενημέρωση : 23 Νοεμβρίου 2019 00:07

Χαλκιδική: “βούλιαξε” στα λασπόνερα η Ολυμπιάδα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, οικοσκευές που έφθασαν μέχρι τη θάλασσα και η παραλία μπαζωμένη από ξύλα και φερτά υλικά.

Χαλκιδική: “βούλιαξε” στα λασπόνερα η Ολυμπιάδα (εικόνες)
-

Μετρά τις πληγές της η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το ρέμα του Μαυρόλακκα, που περνά από το χωριό, ξεχείλισε εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωση, από το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα,  δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, οικοσκευές που έφθασαν μέχρι τη θάλασσα και η παραλία μπαζωμένη από ξύλα και φερτά υλικά.

"Κάθε φορά που βρέχει ζούμε με το φόβο να μην πλημμυρίσει το ρέμα. Η εικόνες στο χωριό είναι αποκαρδιωτικές"  ανέφερε στο halkidikinews.gr πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Πετράκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην Ολυμπιάδα βρίσκονται ήδη ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Παχίδης.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας εκκενώθηκαν προληπτικά,  τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι.

Κυβερνητικό κλιμάκιο σε Χαλκιδική και Θάσο

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το πρωί Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο.

Μαζί τους μεταβαίνουν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα προσεγγίσει στις 8.30 την περιοχή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής (Δημοτικό Γήπεδο) και στις 10.45 την νήσο Θάσο (Γήπεδο Λιμένα).

VIDEO