Λέσβος

28 Νοεμβρίου 2019 08:00 Τελευταία ενημέρωση : 28 Νοεμβρίου 2019 15:50

Πάνω από 18.200 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια

Διάβασέ μου το...

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στη συγκεκριμένη δομή με δυνατότητα φιλοξενίας μόλις 3.000 ατόμων! Πρόβλεψη ακόμα και για 19.200 άτομα!

Πάνω από 18.200 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια
-

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας της Μόριας.

Στη συγκεκριμένη δομή, με δυνατότητα φιλοξενίας 3.000 ατόμων, διαμένουν πλέον 18.290 πρόσφυγες και μετανάστες!

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της τρέχουσας σύμβασης σίτισης, που έχει υπογράψει η “98η Ανωτέρα Διοίκηση Εθνοφυλακής Αρχιπελάγους'” με ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης και στην οποία αναγράφεται ο αριθμός των σιτιζόμενων ατόμων στη Μόρια.

Μάλιστα, στη σύμβαση υπάρχει και η πρόβλεψη της δυνατότητας επέκτασης των τροφοδοτούμενων ατόμων έως 19.200 για το διάστημα μεταξύ 24 έως και 20 Νοεμβρίου!

Μόρια - τροφοδοσία

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" με 48 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 12 από τη Χίο.

Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star patmos" με 12 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Μουτζούρης: δεν έχουν νόημα τα κυβερνητικά σχέδια για τα κλειστά κέντρα με τόσες αφίξεις

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε στα κλειστά κέντρα προσφύγων και αντικατάσταση των ανοιχτών, λέγοντας ότι όλα αυτά έχουν νόημα αν μηδενιστούν ή δραστικά μειωθούν οι εισροές μεταναστών.

«Εφόσον παραμένουν οι εισροές καθημερινές δεν έχει νόημα, θα χρειαστούμε και ανοιχτές και άλλες κλειστές» είπε ο κ. Μουτζούρης, σημειώνοντας ότι « οι ροές των μεταναστών έχουν εκτραχυνθεί, έχουν αυξηθεί δραστικά, μόνο σήμερα στη Λέσβο έχουν έρθει πάνω από 150, παρακαλούμε την κυβέρνηση να μειώσει την δράση, να μειώσει την είσοδο, αλλιώς δεν γίνεται, δεν έχει νόημα. Στη Λέσβο, έχουμε φτάσει τις 20.000, αυτό φοβάται ο πληθυσμός ότι με το ρυθμό των αφίξεων θα χρειαστούν και οι κλειστές που θα γίνουν και οι ανοιχτές που υπάρχουν και νέες ανοιχτές. Δεν χωράνε 20.000 άτομα. Ο πληθυσμός φοβάται ότι δεν θα κλείσει βλέποντας τον αριθμό των αφίξεων. Αν είχε μηδενιστεί ο αριθμός των αφίξεων και είχαμε να διαχειριστούμε τις 40.000 τώρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, τώρα, τι νόημα έχουν τα σχέδια;» 

VIDEO