Λάρισα

13 Δεκεμβρίου 2019 23:02

Έχασε 187.000 ευρώ λόγω… άγνοιας

Διάβασέ μου το...

Επιτήδειος χρηματιστής εξαπάτησε δικηγόρο από την Καρδίτσα

Έχασε 187.000 ευρώ λόγω… άγνοιας
-

Θύμα απάτης έπεσε δικηγόρος από την Καρδίτσα, καθώς εμπιστεύτηκε μεγάλο χρηματικό ποσό ύψους 187.000 ευρώ σε επιτήδειο φερόμενο χρηματιστή από την Λάρισα.

Ο τελευταίος ισχυριζόταν πως ήταν ειδικός σε θέματα επενδύσεων και οικονομικών και μάλιστα, πως είχε πραγματοποιήσει εκπαίδευση ενός εξαμήνου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων των ΗΠΑ να γίνει πιστευτός, παρουσιάζοντας ως εγγύηση “φουσκωμένα” βιβλιάρια τραπέζης.

Συγκεκριμένα, υποσχόταν στον Καρδιτσιώτη νομικό κέρδος ύψους 25% και άμεση επιστροφή χρημάτων επένδυσης, εντός ολίγων ημερών.

Ωστόσο, o παθών, που όπως αποδείχθηκε δεν είχε την παραμικρή ιδέα από επενδύσεις, κατέθεσε χαρακτηριστικά, “Έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες και κέρδιζε χρόνο”, την ίδια στιγμή που “όσο περνούσε ο καιρός δεν είχα πάρει ούτε καν κωδικό και όταν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα κατάλαβα πως ‘την πάτησα’ λόγω άγνοιας”.

Την περασμένη Τρίτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, εκδίκασε την υπόθεση και τιμώρησε τον χρηματιστή με 4 χρόνια φυλάκισης, ποινή που μετατρέπεται και εξαγοράζεται προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση παρά το γεγονός πως η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου έλεγε πως η διαφορά ήταν αστική.

Πηγή: www.onlarissa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO