Ηράκλειο

23 Δεκεμβρίου 2019 12:25

Φονικό στην Κρήτη: δήλωσε μετανιωμένος ο συζυγοκτόνος

Διάβασέ μου το...

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Φονικό στην Κρήτη: δήλωσε μετανιωμένος ο συζυγοκτόνος
-

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε το πρωί, με σκυμμένο το κεφάλι και μια κουκούλα να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο 54χρονος που σκότωσε με καραμπίνα την 33χρονη σύζυγό του στη Νέα Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με την συνήγορο του, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπήρχε λόγος για αυτήν του την αντίδραση.

Ωστόσο, από τις εισαγγελικές αρχές του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ίδιος επέστρεψε στα κρατητήρια Ηρακλείου αφού προηγουμένως ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι.

συζυγοκτόνος - Κρήτη - εισαγγελέας

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής ο 54χρονος πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε τη σύζυγό του, την ώρα που στο σπίτι ήταν και το τετράχρονο παιδί τους. Ο 54χρονος πήρε το παιδί, πήγε σε συγγενικό σπίτι και από εκεί ενημέρωσε την αστυνομία για την πράξη του.

Όσοι γνώριζαν το ζευγάρι υποστηρίζουν ότι ζήλευε την κατά 21 χρόνια μικρότερη σύζυγό του και ότι ήταν συχνά τα επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, δεν ήταν λίγες οι φορές που εκείνοι μπήκαν στη μέση ενός καβγά και τη γλίτωναν από άγριο ξυλοδαρμό ακόμα και στη μέση του δρόμου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε βγει έξω για διασκέδαση και όταν επέστρεψαν λογομάχησαν έντονα, μέχρι που ο 54χρονος άρπαξε το κυνηγετικό όπλο και την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση στο θώρακα και την κοιλιά. Οι αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή του εγκλήματος συνέλεξαν όλα τα στοιχεία, ενώ ο δράστης παρέδωσε μόνος του το όπλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από περίπου δύο χρόνια, οι σχέσεις του ζευγαριού δεν ήταν καλές και η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι τους στο Ηράκλειο και είχε πάει στους γονείς της στην Πάτρα. Ωστόσο, φαίνεται πως τα βρήκε με τον σύζυγό της κι επέστρεψε στην Κρήτη.

συζυγοκτόνος - Κρήτη - εισαγγελέας

Πηγή: Neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO