Αργολίδα

28 Δεκεμβρίου 2019 10:55

Μητροπολίτης Αργολίδας στον ΑΝΤ1: είμαι ανοιχτός για συνάντηση με τους διοργανωτές του “πάρτι βλασφημίας” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το πάρτι που προκάλεσε σάλο σχολίασαν ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος της περιοχής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μητροπολίτης Αργολίδας στον ΑΝΤ1: είμαι ανοιχτός για συνάντηση με τους διοργανωτές του “πάρτι βλασφημίας” (βίντεο)
-

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε για το «πάρτι βλασφημίας» ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης, μέχρι τώρα –που το θέμα πήρε διαστάσεις- προτίμησε τη σιωπή «όπως έκανε ο Χριστός, όμως λυπήθηκα βαθιά που κάποιοι άνθρωποι επιχείρησαν να κακοποιήσουν την σημαντική για μας τους χριστιανούς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι, «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο» και ερωτηθείς για τις απειλές που δέχονται οι διοργανωτές εξήγησε ότι παρά το ότι κατανοεί τις θέσεις τους, δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις μεθόδους.

«Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη από ροπαλοφόρους υπερασπιστές», είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι, «τον Χριστό δεν τον αγγίζουν αυτά, ξέρει κι από χαστούκια και από φτυσίματα και αγωνιεί για όλους μας και για αυτά τα παιδιά».

«Έχω την αίσθηση ότι τα παιδιά κρύβουν μέσα τους πολύ μεγάλο πόνο», είπε και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση μαζί τους.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το μπάρμπεκιου που είχε διοργανωθεί λίγους μήνες πριν έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβάτα Θεσσαλονίκης, το χαρακτήρισε «εντελώς αντιχριστιανικό και απαράδεκτο».

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον ποιμενάρχη της περιοχής του και τόνισε ότι, «στον κώδικα και την ιεράρχηση των αξιών της κοινωνίας, η πίστη και ο Θεός είναι ψηλά τόσο που ούτε διανοούμαστε να κοροϊδέψουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO