Κοζάνη

05 Ιανουαρίου 2020 08:24

Φωτιά σε εκκλησία του Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτιά σε εκκλησία του Αγίου Νικολάου (βίντεο)
-

Φωτιά μικρής έκτασης, πιθανότατα από τα κεριά, προκλήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, το Σάββατο (4/1).

Η φωτιά επεκτάθηκε στην καμινάδα, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα με επτά πυροσβέστες και από τις φλόγες σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από λαμπάδα.Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αλλαγή της ροής του καπνού. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στο παρελθόν.

«Ήταν κάτι το έκτακτο, δεν το περιμέναμε. Είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν και ήμασταν αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη ροή του καπνού. Ήρθε η ώρα νομίζω, την επόμενη εβδομάδα, να γίνει αυτό το πράγμα και να απαλλαγούμε άπαξ διαπαντός διότι η ροή του καπνού ήταν προς τα πάνω, προς τη σκεπή, με αποτέλεσμα κάθε φορά που θα είχαμε πολλά κεριά ή θα είχαμε μεγάλες λαμπάδες, που ανάβουν οι άνθρωποι στις κυροθήκες να έχουμε υπερθέρμανση μέσα του καπνού και επομένως σαν συνέπεια να παίρνει φωτιά», είπε στο kozan.gr o πάτερ Δημήτρης (Χαρισίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO