Χανιά

10 Ιανουαρίου 2020 19:16

Συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή του αρχαιολογικό θησαυρό (εικόνες)

Text to Speech

Στα χέρια των αρχών βρέθηκε άνδρας που όπως φαίνεται είχε παράνομα στην κατοχή του αρχαιολογικά ευρήματα.

Συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή του αρχαιολογικό θησαυρό (εικόνες)

Πλήθος αντικειμένων τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς βρέθηκαν στο σπίτι και σε άλλους χώρους ενός 56χρονου στον Αποκόρωνα ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της σχετικής Νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της ΓΠΑΔ Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος στον Βάμο Αποκορώνου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 αμφορείς (Ελληνιστικών, Υστεροβυζαντινών χρόνων και 4ου Αιώνα π.Χ)
  • 6 αγγεία (Υστεροβυζαντινών χρόνων και Οθωμανικής περιόδου) και
  • δοχείο σύγχρονων χρόνων.

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν χρονολογούνται από τον 4ο π.Χ. αιώνα έως τους ύστερους Βυζαντινούς – Οθωμανικούς χρόνους και αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Κρήτη - αρχαιοκαπηλία - σύλληψη

Κρήτη - αρχαιοκαπηλία - σύλληψη

Κρήτη - αρχαιοκαπηλία - σύλληψη

Κρήτη - αρχαιοκαπηλία - σύλληψη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO