Λέσβος

21 Ιανουαρίου 2020 14:19 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιανουαρίου 2020 20:02

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: διήμερο κινητοποιήσεων για το Μεταναστευτικό

Διάβασέ μου το...

Με ποιες δράσεις, κάτοικοι και φορείς, θα ζητήσουν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών. Ποια είναι τα αιτήματα τους.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: διήμερο κινητοποιήσεων για το Μεταναστευτικό
-

 

«Σας ενημερώνουμε, ότι  22&23 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Όπως επισημαίνεται «την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί «Γενική Απεργία» με κλείσιμο υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρεια καθώς και συμμετοχή στην απεργία των καταστημάτων και των κοινωνικοοικονομικών φορέων στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο)».

«Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες σε Δήμους και Περιφέρεια και αντιπροσωπεία αιρετών με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τους Δημάρχους των πληττόμενων από τη μεταναστευτική κρίση νήσων θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα των νησιωτών στο Μέγαρο Μαξίμου, την Βουλή και το Υπουργείο Εσωτερικών», συνεχίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας με την φράση «οι κινητοποιήσεις ανάλογα με τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης στα αιτήματά μας θα κλιμακωθούν στο προσεχές μέλλον».

Σε ότι αφορά τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων του Βορείου Αιγαίου, στην ίδια ανακοίνωσε αναφέρεται ότι «ΖΗΤΑΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ( Άνω των 40.000 παράτυπων μεταναστών  διαβιoύν στα νησιά μας)
  • ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ- ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.
  • ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ
  • ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO