Ηράκλειο

24 Αυγούστου 2020 10:20 Τελευταία ενημέρωση : 24 Αυγούστου 2020 16:59

Έκρηξη σε πλοίο - Τραυματίες ναυτικοί

Διάβασέ μου το...

Μεταφέρονται με ασθενοφορα σε νοσοκομεία. Το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι πριν απο λίγες ώρες. Τι αναφέρει η ανακοινωση της εταιρείας.

Έκρηξη σε πλοίο - Τραυματίες ναυτικοί
-

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πλοίο Blue Horizon, που είχε δέσει στο Ηράκλειο, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο.

Τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, τραυματίστηκαν από έκρηξη στο μηχανοστάσιο, σε καζάνι του πλοίου.

Οι τρεις ειναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρά τραυματισμένοι, ενώ ο τέταρτος, πιό σοβαρά, έχει υποστεί εγκαύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εγκαυματίας, ηλικίας περίπου 30 χρόνων, διασωληνώθηκε στο λιμάνι, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε.

Με ασθενοφόρα οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί ήταν έτοιμοι για να υποδεχτούν τα περιστατικά και να αντιμετωπίσουν τα τραύματα.

Το πλοίο ήταν κενό επιβατών, καθώς είχε πιάσει λιμάνι γύρω στις 06:00 και όλοι οι ταξιδιώτες είχαν αποβιβαστεί.

Η ανακοινωση του Λιμενικού Σώματος

Σε ανακοινωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται "Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου. Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου".

Blue Horizon - Πλοίο - Ηράκλειο

Η ανακοινωση της Attica Group

Σε ανακοίνωση της πλοικοκτήτριας εταιρείας αναφέρεται "Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών".


VIDEO