Πέλλα

02 Οκτωβρίου 2020 11:53 Τελευταία ενημέρωση : 02 Οκτωβρίου 2020 20:30

Κορονοϊός - Σκύδρα: 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία

Διάβασέ μου το...

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές. Ανησυχία των κατοίκων στο Μαυροβούνι Σκύδρας. Στην Πέλλα εσπευσμένα ο Β. Παπαγεωργίου.

Κορονοϊός - Σκύδρα: 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία
-

Νέα εστία κορονοϊού προβληματίζει τις υγειονομικές Αρχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας, καθώς διαπιστώθηκαν 114 κρούσματα σε εργοστάσιο κονσερβοποϊίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση απο την Πολιτική Προστασία, "λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00".

Σε συνέχεια δε της απόφασης αναστολής λειτουργίας της εταιρείας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Απολυμάνσεις και κλειστή λαϊκή αγορά

Απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο ξεκίνησε ο δήμος Σκύδρας μετά τη γνωστοποίηση των 114 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εν αναμονή και των υπόλοιπων μέτρων που θα προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», μετά τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τοπική επιχείρηση.

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κ. Ιγνατιάδου.

Επίσης, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από το αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας, μετά την εμφάνιση των αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO