Ηράκλειο

10 Νοεμβρίου 2020 08:33 Τελευταία ενημέρωση : 10 Νοεμβρίου 2020 21:55

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χερσόνησος (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές στην περιοχή. Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χερσόνησος (εικόνες)
-

Για τρίτη φορά, ο Δήμος Χερσονήσου μπαίνει στο "μάτι" της κακοκαιρίας. Η κακοκαιρία και οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέφτουν από χθες, προκαλούν σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές.

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών, με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Δρόμοι έγιναν ποτάμια και σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Μάλιστα υπάρχει ένα αυτοκίνητο με τα αλάρμ αναμμένα το οποίο είναι ορατό στη θάλασσα.

Πλημμύρες - Δήμος Χερσονήσου - Κρήτη

Τα νερά είναι ορμητικά και πλημμύρισαν τα πάντα.

Στην Σταλίδα Χερσονήσου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Κατεστραμμένοι δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια και οι κάτι στο πόδι, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.



Ο κ. Σέγκος είπε ότι σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Ανάληψη, Μοχό και ίσως Γούρνες, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν γονείς και παιδιά.

Πλημμύρες - Δήμος Χερσονήσου - Κρήτη

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την Πυροσβετική, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου 2020, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 230 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Πηγή: ekriti.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO