Θεσσαλονίκη

13 Νοεμβρίου 2020 00:01 Τελευταία ενημέρωση : 19 Νοεμβρίου 2020 16:10

“Fake news” το πρόστιμο 300 ευρώ σε... άστεγο

Διάβασέ μου το...

Οι αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ και η αλήθεια, που αποκαλύφθηκε μετά απο τον σάλο.

“Fake news” το πρόστιμο 300 ευρώ σε... άστεγο
-

Ψευδής αποδέιχθηκε η φωτογραφία και η ακόλουθη ανάρτηση για επίδοση προστίμου 300 ευρώ σε άστεγο, όπως προέκυψε μετά απο διαμαρτυρίες, που ακολούθησαν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική ανάρτηση, η οποία αναπαρήχθη απο πληθώρα ιστοτόπων.

Δείτε περισσότερα: - “Πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο”: Πώς μία “λέξη” διαστρεβλώνει την αλήθεια (εικόνες)

Στις 12/13 Νοεμβρίου 2020 ο Ant1news,gr, κάνοντας αναπαραγωγή ανάρτησης με αναφορά στην πηγή, έγραφε:

Βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε άστεγο στην Θεσσαλονίκη, με την αιτιολογία της "μετακίνησης πεζού στερούμενου βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή".

Όπως αποκαλύπτει το GrTimes, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία από το έγγραφο του προστίμου που δέχθηκε ο άστεγος.

Ως διεύθυνση κατοικίας αναφέρεται η οδός όπου βρήκαν τον άστεγο οι αστυνομικοί (οδός Γιαννιτσών), ενώ στον Ταχυδρομικό Κώδικα αναγράφεται η λέξη «άστεγος».

Η εικόνα αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με τους χρήστες τους να διερωτώνται πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει καν σπίτι, θεωρείται παραβάτης των μέτρων.

LOCKDOWN - ΑΣΤΕΓΟΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διερευνά το ζήτημα, χωρίς μέχρι στιγμής κανένας να είναι σε θέση να πει εάν πρόκειται για ένα γνήσιο έγγραφο σε αυτή τη μορφή, δηλαδή το πρωτότυπο, ή αν έχει υποστεί παραποίηση με προσθήκη κάποιων στοιχείων.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και κατά τη περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε σε άστεγο πρόστιμο για μετακίνηση που δεν πληρούσε τα μέτρα.

Σημειώνεται δε ότι, κατά τη περίοδο του πρώτου εγκλεισμού τον Μάρτιο, διαδοχικές ήταν οι καταγγελίες επιβολής προστίμου σε άστεγους της Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης», που είχαν καταγραφθεί από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

ΠΗΓΗ: GRTIMES

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO