Ηλεία

20 Νοεμβρίου 2020 15:01

Τηλεκπαίδευση: Τάμπλετ με σύνδεση τους μαθητές της Πεύκης μετά τον σάλο

Διάβασέ μου το...

Τα παιδιά έκαναν μάθημα σε αυλή καφενείου γιατί δεν είχαν Ίντερνετ.

Τηλεκπαίδευση: Τάμπλετ με σύνδεση τους μαθητές της Πεύκης μετά τον σάλο
-

Έντεκα τάμπλετ με σύνδεση εξασφάλισε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, για τους μαθητές της Πεύκης, που αναγκάζονταν με μπουφάν και κουκούλες να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση στην αυλή καφενείου.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και πρόεδρος της κοινότητας, Γρηγόρης Ξουλεής, είχε αναφέρει στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”: “Λόγω του ότι στο χωριό δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ, ούτε στο κοινοτικό Γραφείο, επειδή το κατάστημα που έχω διαθέτει δορυφορική και ασύρματη σύνδεση, τα παιδιά-μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, συνολικά 17, 11 από το χωριό μας και τα υπόλοιπα από τη γειτονική κοινότητα της Αγίας Άννας προσπαθούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση.

Πεύκη - δήμαρχος Πύργου - μαθητές

Δεν έχουν τάμπλετ ούτε λάπτοπ και δασκάλα από το Γούμερο δάνεισε ένα μικρό τάμπλετ σε έναν μαθητή. Κάλεσα τα παιδιά να `ρθουν στο μπαλκόνι του καταστήματός μου που υπάρχει χώρος για να παρακολουθήσουν –όσο μπορούν- μάθημα γιατί αλλιώς θα πάρουν απουσίες. Έκανα το μαγαζί μου σχολείο… νιώθω σαν πατέρας και δάσκαλος – καθηγητής. Τα παιδιά ήρθαν γιατί δεν έχουν εναλλακτική. Και κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο…”.

Πεύκη - δήμαρχος Πύργου - μαθητές

Πεύκη - δήμαρχος Πύργου - μαθητές

Πηγή: ilialive

VIDEO