Έβρος

10 Ιουλίου 2021 07:30 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2021 11:04

Έβρος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Διάβασέ μου το...

H φωτιά περιορίστηκε σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία. Οι κάτοικοι της Λευκίμης επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Έβρος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες
-

«Καλύτερη εικόνα» παρουσιάζει σήμερα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (9/7) στη Λευκίμη Έβρου. 

Από το πρωί σήμερα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία, βρίσκονται στον αέρα ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, με στόχο να ελέγξουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο. Από εδάφους, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 28 οχήματα, 90 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με τέσσερις ομάδες.

Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίστηκε την νύχτα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο.

Έβρος - φωτιά

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επέστρεψαν στις οικίες τους, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.


Φωτογραφίες - βίντεο: e-evros.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία: Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για την δολοφονία ομοφυλόφιλου

Καιρός: ηλιοφάνεια, αλλά και τοπικές βροχές το Σάββατο

Κατάρρευση κτηρίου στο Μαϊάμι: Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO