Εύβοια

10 Ιουλίου 2021 15:37 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουλίου 2021 00:50

Φωτιά στα Στύρα - Εκκενώθηκε οικισμός (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέων Στύρων. Επιχείρηση με επίγεια και εναέρια μέσα. Μήνυμα από το 112 στα κινητά.

Φωτιά στα Στύρα - Εκκενώθηκε οικισμός (εικόνες)
-

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στα Στύρα Ευβοιας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη». Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Πριν από λίγο εκκενώθηκε το Νημποριό.

Φωτιά - Εύβοια - Νέα Στύρα

Φωτιά - Εύβοια - Νέα Στύρα

Η φωτιά ήταν ήδη μέσα στο οικισμό όταν έφθασαν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Φωτιά - Εύβοια - Νέα Στύρα

Μάλιστα στο απόγευμα του Σαββάτου το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες της Εύβοιας να απομακρυνθούν από την περιοχή Νημποριό προς Μαρμάρι - Κάρυστο.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι - Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή», αναφέρεται στο μήνυμα.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - φωτιά - Εύβοια

Φωτιά - Εύβοια - Νέα Στύρα

Φωτιά - Εύβοια - Νέα Στύρα

Καλύτερη εικόνα παρουσίαζε,  σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά , αργά το βραδυ του Σαββάτου. Ωστόσο είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεση της επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, με την συνδρομή από τον Στρατό, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το BERIEV-200. 

Πηγή: evima.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Κατασκηνώσεις: Έξαρση κρουσμάτων και στο Σοφικό

Φωτιά στην Χαλκιδική: Κάηκε σπίτι στη Βεργιά (εικόνες)

#MeToo – Τουρκία: Ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο πατέρας της την βίαζε από 15 ετών


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO