Αιτωλοακαρνανία

01 Αυγούστου 2021 18:08 Τελευταία ενημέρωση : 01 Αυγούστου 2021 22:52

Φωτιά στο Αγρίνιο: Εκκένωση σε Παραδείσι και Περπάτη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο δήμο του Αγρινίου.

Φωτιά στο Αγρίνιο: Εκκένωση σε Παραδείσι και Περπάτη (εικόνες)
-

Πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στο Αγρίνιο κινητοποίησε τις εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση, στην περιοχή Παραδείσι, του δήμου Αγρινίου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, «τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, που επιχειρούσαν μέχρι την δύση του Ήλιου, βόηθησαν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης, όπως βέβαια και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αγρινίου στις δηλώσεις που έκανε  νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καθώς όπως εκτιμά η φωτιά «δείχνει ότι ελέγχεται» και για το λόγο αυτόν ζήτησε «περισσότερα ενεάρια λόγω του ότι είναι δύσβατη περιοχή».

Όπως είπε ο Γιώργος Παπαναστασίου, «οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και μπορούμε ‘να την πιάσουμε’ πριν πάει στο βουνό και βγει εκτός ελέγχου».

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Πηγή: nafpaktianews.gr, Kostas Patogiannis


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Κυριακή

Γεωργιάδης για κορονοϊό: Ήταν ζόρικο και με το εμβόλιο

Φωτιές στην Τουρκία: Νεκροί και σκηνές απόγνωσης (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO