Φθιώτιδα

18 Αυγούστου 2021 22:56 Τελευταία ενημέρωση : 18 Αυγούστου 2021 23:14

Θεολόγος: Ομολόγησε 14χρονος εμπρηστής - “Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί”

Διάβασέ μου το...

Σοκ από την ομολογία του παιδιού, το οποίο ευθύνεται για συνολικά εννέα πυρκαγιές. Μπαράζ συλλήψεων σε διάφορα σημεία της χώρας.

Θεολόγος: Ομολόγησε 14χρονος εμπρηστής - “Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί”
-

Την ώρα που οι καταγγελίες για εμπρησμούς πληθαίνουν, σοκ προκαλεί η σύλληψη ενός 14χρονου παιδιού στη Φθιώτιδα, το οποίο ομολόγησε πως είναι υπεύθυνο για τις φωτιές στον Θεολόγο.

O 14χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας ότι ευθύνεται για εννέα πυρκαγιές, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν στον Θεολόγο, στις 6 Αυγούστου, η οποία έκαψε μεγάλες εκτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 17 του ίδιου μήνα ξέσπασαν στην περιοχή συνολικά 13 πυρκαγιές.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψή του από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, που κατέγραψαν τη δράση του αλλά και από περιγραφές κατοίκων της περιοχής. «Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του, συμπληρώνοντας ότι έβαζε φωτιά με αναπτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Έχουν συλληφθεί και οι γονείς του, καθώς πρόκειται για ανήλικο και οι τρεις θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Λαμίας.

*Με πληροφορίες από ertnews.gr

Φωτιά στην Κερατέα

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λαμίας, σε συνεργασία με άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ανήλικος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμών κατά εξακολούθηση σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή του Θεολόγου στο δήμο Λοκρών  Φθιώτιδος.

Για το ανωτέρω περιστατικό, ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

φωτιά - Μεσσηνία - Αρκαδία

Μπαράζ συλλήψεων για φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική:

  • Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Αντιφιλίππων Παγγαίου.
  • Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ένας άνδρας ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο, στην Τ.Κ. Κεραμούτσι του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου  Κρήτης.
  • Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Αργοστολίου και του Τ.Α. Αργοστολίου, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αργοστολίου,  ένας άνδρας ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού  σε χαμηλή βλάστηση, στην Δεμουτσαντάτα Αργοστολίου.

Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Επίσης,

  • Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πραγματοποίηση θερμών εργασιών στην ύπαιθρο στην Νικήτη του δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Πολυγύρου.
  • Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και απορρίμματα στην Βαμβακούσα Σερρών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Σερρών.
  • Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους του Π.Κ. Σιδηροκάστρου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Τούντας: εμβόλια σε παιδιά από 5 ετών, καθώς αργεί πολύ το “τείχος ανοσίας”

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τετάρτης

Στην Πομπηία παρουσιάζονταν παραστάσεις στα ελληνικά! (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO