Εύβοια

23 Αυγούστου 2021 14:01 Τελευταία ενημέρωση : 23 Αυγούστου 2021 20:31

Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπύρωση στην Κάρυστο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πληροφορίες για αγνοούμενο. Αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών.

Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπύρωση στην Κάρυστο (βίντεο)
-

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης στο Μαρμάρι Εύβοιας.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων, άνω των 7 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή, οι μικροεστίες που είχε αφήσει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα και είχε τεθεί υπό έλεγχο, δημιουργούσε συνεχείς αναζωπυρώσεις, κάνοντας τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη μέσα στις γειτονιές του οικισμού για να σώσουν τις παραθεριστικές κατοικίες

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν στη μία και μισή τα ξημερώματα σε αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ των δύο χωριών Φηγιας και Κόκκινη, ελάχιστα χιλιόμετρα βόρεια από το Μαρμαρι στην νότια Εύβοια.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα και ενώ η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη, με μήνυμα στις συσκευές τους οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και επισκέπτες να εκκενώσουν τα χωριά, καθώς οι φλόγες κινήθηκαν απειλητικά προς την περιοχή τους.

Στις εννέα το πρωί μήνυμα για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι στο Μαρμάρι, αν και οι φλόγες ήταν ακόμα αρκετά μακριά από την περιοχή. Η φωτιά έφθασε μέχρι και την παραλία, ένα αυτοκίνητο κάηκε, ενώ κάποια σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ - ΜΑΡΜΑΡΙ

ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ - ΜΑΡΜΑΡΙ

Ειδήσεις τώρα:

Χαρδαλιάς: Επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά το ισχαιμικό επεισόδιο

Μιχαηλίδου για εμβολιασμούς εργαζομένων: υπερδιπλασιάστηκαν στις προνοιακές δομές (βίντεο)

Σεισμός στην Κρήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO