Λάρισα

11 Ιανουαρίου 2022 18:07 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιανουαρίου 2022 21:00

“Διομήδης”: “Έβρεξε” προβλήματα στην Θεσσαλία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εκτακτο μήνυμα σε πολίτες μέσω του 112.Υπερχείλισε ο Ληθαίος στα Τρίκαλα. Έντονες πλημμύρες στα Φάρσαλα, Διάσωση σκύλων με την βοήθεια πυροσβεστών.

“Διομήδης”: “Έβρεξε” προβλήματα στην Θεσσαλία (εικόνες)
-

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Διομήδης» σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Στα Τρίκαλα, ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και «απείλησε» τον παρακείμενο δρόμο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός τόσο του Δήμου Τρικκαίων, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων.

Το απογευμα της Τρίτης, στους κατοίκους της Μαγνησίας εστάλη ειδοποίηση μέσω του 112, αναφέροντας ότι ειναι σε εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους:

Διακοπή κυκλοφορίας σε τρία σημεία το οδικού δικτύου στα Φάρσαλα

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε τρία σημεία του οδικού δικτύου στην επαρχία Φαρσάλων, λαμβάνει χώρα λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα η κίνηση από Πολυνέρι προς Σταυρό γίνεται μόνον μέσω της οδού Λεύκης – Σταυρού, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην είσοδο του Πολυνερίου.

Φάρσαλα - κακοκαιρία - προβλήματα - οδικο δικτυο

Επίσης, η κίνηση από Βαμβακού προς Ρευματιά γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Φαρσάλων – Βόλου και της γέφυρας της Ρευματιάς.

Παρομοίως, διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο που συνδέει το Ευϋδριο με την Κρήνη στο ύψος του Δρισκολιώτη χειμάρου.

Φάρσαλα - κακοκαιρία - προβλήματα - οδικο δικτυο

Ο δήμος Φαρσάλων συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και εφόσον κριθεί αναγκαίο να μετακινηθούν, να το κάνουν με μεγάλη προσοχή.

Διάσωση 4 σκυλιών στο Κατωχώρι Φαρσάλων 

Κατωχώρι - Φαρσαλα - απεγκλωβισμος σκυλιων - κουταβιων

Κατωχώρι - Φαρσαλα - απεγκλωβισμος σκυλιων - κουταβιων

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 σκυλιών πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Κατωχωρίου από την πυροσβεστική με την συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού που ήταν παρών εκείνη την στιγμή στην διάσωση.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του κ. Αγοραστού στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει τα εξής:

“Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού. Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλία που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων. Είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη”.

Πυροσβεστική: 142 κλήσεις για βοήθεια

Σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, που εκδόθηκε λίγο μετά τις  19:00 της Τρίτης, αναφέρονται τα εξής:

«Από Ω/06:00/11-01-2022 έως Ω/19:00/11-01-2022 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 142 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: 32 κλήσεις για  κοπές δέντρων, 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 12 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: 6 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου: 11 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 3 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

πηγές: trikalavoice.gr, iFarsala.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη: Πήγε να εμβολιαστεί κι έκλεψε φιαλίδιο με δόσεις εμβολίων

Κακοκαιρία “Διομήδης”: Πού υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Η Κέιτ Μίντλετον... σταρ του Χόλιγουντ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO