Βοιωτία

01 Ιουλίου 2022 14:49 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουλίου 2022 15:39

Βοιωτία: Φωτιά στην Ασωπία - Ρίψεις νερού και από αέρος

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός στην Πυροσβεστική. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

Βοιωτία: Φωτιά στην Ασωπία - Ρίψεις νερού και από αέρος
-

(εικόνα αρχείου)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ασωπία της Βοιωτίας κοντά στα Οινόφυτα.

Το μέτωπο ήταν μεγάλο και στη μάχη έπεσαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ επιχείρησαν ένα ελικόπτερο και πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

Η επέμβαση των δύο ελικοπτέρων και των δύο αεροσκαφών περιόρισε τις φλόγες και οι επίγειες δυνάμεις έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά .

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας στη Βοιωτία ,Δημήτρη Δημητρίου, "η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο με την επέμβαση των ελικοπτέρων. Θα συνεχίσουμε τη φύλαξη για να αποφύγουμε πιθανές αναζωπυρώσεις. Ωστόσο είναι πολύ μακριά από τον οικισμό και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος"

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ερευνά τον τρόπο που ξεκίνησε η φωτιά εξετάζεται το ενδεχόμενο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια .

Παράλληλα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Πανόραμα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, στην Εύβοια. Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές. 

Έρχονται επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο χτυπά «καμπανάκι» για 14 περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Αττική, τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο Σαββατοκύριακο για φωτιές, με την κορύφωση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών να λαμβάνει χώρα την Κυριακή (3/7).

Μάλιστα οι ειδικοί του Meteo καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δείτε ΕΔΩ τους αναλυτικούς χάρτες του meteo με τις 14 περιοχές που κινδυνεύουν με φωτιά. 

Ειδήσεις σήμερα:

Βούλα: Άρπαξαν άνδρα και ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο

Δημητρακόπουλος: ο Φιλιππίδης μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή, αλλά ζητά να έρθει στην δίκη

Viral βίντεο: Οι γιαγιάδες από την Κρήτη... ξαναχτυπούν με “Μελιτζάνα από Αλάνα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO