Δωδεκανήσα

31 Αυγούστου 2022 11:05

Ρόδος - Γυναικολόγος: νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Διάβασέ μου το...

Σε ανομωτί κατάθεση κλήθηκε εκ νέου ο ιατρός, που κατηγορείται απο σωρεία πελλατισσών του ακόμη και για βιασμό. Τι υποστηρίζει η κοπέλα που τον μήνυσε.

Ρόδος - Γυναικολόγος: νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
-

Σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος, κλήθηκε την Παρασκευή για να παράσχει εκ νέου εξηγήσεις ο 65χρονος γυναικολόγος – μαιευτήρας που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα.

Εις βάρος του έχει υποβληθεί, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ακόμη μια μήνυση, από μια ημεδαπή, κάτοικο Θεσσαλονίκης. Η δικογραφία που είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την λήψη καταθέσεων από την φερόμενη ως θύμα και τους μάρτυρες που πρότεινε, επέστρεψε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και έχει πλέον ξεκινήσει ο κύκλος της προκαταρκτικής εξέτασης σε τοπικό επίπεδο.

Ο 65χρονος ιατρός κατηγορείται ήδη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Εχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου. Εχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι οι εγκαλούσες, κατά την τέλεση από τον κατηγορούμενο των επίδικων γενετήσιων πράξεων, ήταν ανήμπορες να αντιδράσουν τόσο λόγω της στάσης τους στη γυναικολογική καρέκλα στην οποία βρίσκονταν όσο και ενόψει του ό,τι ο κατηγορούμενος, στο πλαίσιο της γυναικολογικής εξέτασής τους, είχε εντός του κόλπου τους το χέρι του, στοιχείο το οποίο αξιολογείται, για τις μεν πράξεις πριν την 1η Ιουλίου 2019, ως ανικανότητα του θύματος να αντισταθεί στον δράστη για τις δε μεταγενέστερες πράξεις, ως έλλειψη συναίνεσης του θύματος στην τέλεση γενετήσιας πράξης από τον δράστη.

Η φερόμενη ως θύμα του ημεδαπή, κάτοικος Θεσσαλονίκης, διατείνεται ότι το έτος 2017 βρισκόταν στη Ρόδο, όπου είχε διοριστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε Δημοτικά Σχολεία. Την 27η Απριλίου 2017 επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να εξεταστεί από γυναικολόγο καθώς παρουσίαζε ερεθισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Για την επίσκεψη είχε κλείσει ραντεβού μέσω τηλεφώνου, αλλά υπήρχε αναμονή έξω από το γραφείο του. Όταν εισήλθε στο εξεταστήριο, ο μηνυόμενος, όπως διατείνεται, της ζήτησε να καθίσει στην ιατρική καρέκλα.

Γυναικολόγος - γυναικολογική εξέταση

Ωστόσο, η εξέταση δεν ήταν η συνηθισμένη, όπως ήταν και είναι σε θέση να γνωρίζει. Ισχυρίζεται ειδικότερα ότι κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης αντιλήφθηκε και ένιωσε ότι ο μηνυόμενος γιατρός δεν εστίαζε στο να εξετάσει το ιατρικό της πρόβλημα για το οποίο και τον είχε επισκεφθεί, δηλαδή να βρει την αιτία του ερεθισμού που είχε στην ευαίσθητη περιοχή, αλλά προσπαθούσε πρωτίστως, όπως το αισθάνθηκε εκείνη τη στιγμή, να θωπεύσει αισθησιακά τα γεννητικά της όργανα και έκανε σεξιστικές κινήσεις με το χέρι του (φορούσε το ιατρικό γάντι κατά την εξέταση) στην περιοχή σαν να προσπαθούσε να την διεγείρει σεξουαλικά.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε δικαιολογημένη σύγχυση και σε αμηχανία και μουδιασμένη με όσα συνέβαιναν, αισθανόταν αδύναμη εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. «Βρισκόμουν σε πολύ άβολη θέση και ταυτόχρονα δεν μπορούσα να αντιδράσω σκεπτόμενη μήπως προσβάλω τον γιατρό ή μήπως όλο αυτό ήταν μέρος της εξέτασης και στιγμιαία το προσπέρασα. Στη συνέχεια με μετέφερε σε άλλο χώρο προκειμένου να γίνει εξέταση στήθους. Στη συνέχεια με ξαναπήγε στο αρχικό εξεταστήριο, με έβαλε πάλι στην ιατρική καρέκλα χωρίς όμως να προβεί σε καμία ιατρική εξέταση», υποστηρίζει η μηνύτρια και ισχυρίζεται ότι ο ιατρός πήρε το χέρι της και το κατηύθυνε στο μόριό του.

«Μπόρεσα και σηκώθηκα κατευθείαν από την καρέκλα παρά την στιγμιαία σαστιμάρα κι έφυγα από το εξεταστήριο πριν προλάβει να πει ή να κάνει άλλα», υποστηρίζει η γυναίκα που ανέφερε το περιστατικό σε δύο συναδέλφους της τότε, τις οποίες και προτείνει ως μάρτυρες.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Εκκλησία των Εθνών”: Ο επικεφαλής προσπάθησε να γίνει ορθόδοξος ιερέας (βίντεο)

Βόλος: απείλησε να σκοτώσει την μάνα του γιατί… δεν άντεχε τις γάτες της

Άλιμος: Έκρηξη με τραυματίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO