Θεσσαλονίκη

12 Σεπτεμβρίου 2022 16:55 Τελευταία ενημέρωση : 12 Σεπτεμβρίου 2022 21:38

Θεσσαλονίκη – σχολικά λεωφορεία: Δεκάδες παραβάσεις... με το καλημέρα

Διάβασέ μου το...

Σχεδόν 100 παραβάσεις σε 129 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Ποιος περιπτώσεις αφορούν.

Θεσσαλονίκη – σχολικά λεωφορεία: Δεκάδες παραβάσεις... με το καλημέρα
-

Ενενήντα δύο  παραβάσεις κατέγραψαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σε σχολικά λεωφορεία, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 129 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία με τις περισσότερες παραβάσεις 66 να αφορούν τους ταχογράφους. Από τρεις παραβάσεις βεβαιώθηκαν για όρια ταχύτητας και ζώνες ασφαλείας, δύο για έλλειψη πυροσβεστήρα και άλλες 18 για διάφορες τροχονομικές παραβάσεις.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί διένειμαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης αλλά και σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι ενέργειες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής, από αξιωματικούς της Τροχαίας και με προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

1.711 έλεγχοι και 179 παραβάσεις σε όλη την χώρα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλη την χώρα. Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκαν 1.711 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 179 παραβάσεις, και συγκεκριμένα: 

  • 123 για ταχογράφο,
  • 7 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας,
  • 5 για παραβίαση ορίου ταχύτητας,
  • 4 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας,
  • 3 για έλλειψη πυροσβεστήρα,
  • 2 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας,
  • 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας,
  • 1 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου,
  • 1 για παραβίαση σημάνσεων,
  • 1 για φθαρμένα ελαστικά και
  • 31 λοιπές παραβάσεις

Επιπλέον, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί σε όλη την χώρα διένειμαν σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Άλλωστε, οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr ». 

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Δεκατριάχρονος διακινούσε μετανάστες

Γατάκι ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου (βίντεο)

Κόρινθος: Παππούς πέθανε στη βάφτιση της εγγονής του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO