Θεσσαλονίκη

30 Οκτωβρίου 2022 14:45 Τελευταία ενημέρωση : 30 Οκτωβρίου 2022 20:14

Ζαντολάχιστα έκαναν... φτερά από δεκάδες αυτοκίνητα - Πώς “ξηλώθηκε” η συμμορία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο ποντικός των τροχών που είχε ρημάξει αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη. Πώς δρούσε.

Ζαντολάχιστα έκαναν... φτερά από δεκάδες αυτοκίνητα - Πώς “ξηλώθηκε” η συμμορία (εικόνες)
-

Τέλος στη δράση 49χρονου που μαζί με συνεργό του εμπλέκονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και λοιπών εξαρτημάτων από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έβαλαν, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό των δραστών, αναλύοντας τον τρόπο δράσης τους, εντόπισε και συνέλαβε τον 49χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή του Ευόσμου, καθώς από κοινού με τον συνεργό του, ξημερώματα της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης τρία ζαντολάστιχα.

Θεσσαλονίκη - κλοπές  για κλοπές ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτωνΑπό την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 οι δράστες, ενεργώντας κυρίως βραδινές ώρες, προέβησαν σε 44 περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα σε πυλωτές πολυκατοικιών, αλλά και δημόσιους δρόμους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 66.475 ευρώ.

Οι δράστες διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για την αφαίρεση των ελαστικών και των ζαντών από τα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν αυτοσχέδια στηρίγματα, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες.

Θεσσαλονίκη - κλοπές  για κλοπές ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτωνΣε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου, βρέθηκε πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων (πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά.) και εργαλείων, ασύρματα χειριστήρια συναγερμών και θυρών γκαράζ και πλήθος κλειδιών οχημάτων.

Θεσσαλονίκη - κλοπές  για κλοπές ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων

Θεσσαλονίκη - κλοπές  για κλοπές ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της συζύγου του, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη μετάβαση στα σημεία τέλεσης των κλοπών. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ζαντολάστιχα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές.

Θεσσαλονίκη - κλοπές  για κλοπές ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Μάρκου: Παραδόθηκε ο 26χρονος που τον μαχαίρωσε στη Βαρυμπόμπη

NBA: Ο Αντετοκούνμπο οδηγεί από νίκη σε νίκη τους Μπακς (βίντεο)

Νάνσι Πελόζι: Το μήνυμα της μετά την επίθεση σε βάρος του συζύγου της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO