Κύπρος

02 Δεκεμβρίου 2014 08:30

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Νίκος Αναστασιάδης

Text to Speech

Το απόγευμα θα υποβληθεί σε επέμβαση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη.Σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας πρόκειται να υποβληθεί σήμερα το απόγευμα (περίπου στις 3 ώρα Ελλάδος) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν.

Η επέμβαση, που θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας, αναμένεται να διαρκέσει 3 έως 6 ώρες.

Το βράδυ της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κύπρου και του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη σημερινή χειρουργική επέμβαση, ενώ στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Κατά την επίσκεψη του ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του προέδρου της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, καθώς εκείνη την ώρα ο Νίκος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις. Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ είπε ότι θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Κύπρου και αμέσως μετά την επέμβαση, μόλις το επιτρέψουν οι θεράποντες ιατροί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO