Γενικά

31 Δεκεμβρίου 2014 18:56

Επίσκεψη Σαμαρά στην «Αποστολή», παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Text to Speech

Στη γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας αναφέρθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.Στο σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας στάθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την σημερινή επίσκεψή του, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

«Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επισκέπτομαι την Αποστολή, το διοικητήριο της Φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας για να δω από κοντά το μεγάλο έργο σας, το οποίο περιγράψατε και το οποίο μας συγκινεί ακόμα περισσότερο όταν κανείς βλέπει τον αγώνα, τον μόχθο τον επίπονο που έχετε κάνει για να υπάρξει κοινωνική συνοχή και για να υπάρξει στην πράξη η αλληλεγγύη που άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του.

«Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνετε υπέρ του αδύναμου, υπέρ του πιο φτωχού συνανθρώπου μας, είναι κάτι που έχει συγκινήσει εδώ και καιρό όλους τους Έλληνες, όλο τον λαό μας. Και θα ήθελα να μου δώσετε το δικαίωμα Μακαριότατε να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκτός από την ίδια την προσφορά που είναι το έργο σας, υπάρχει ταυτόχρονα και ένα καινούριο σύστημα διαφάνειας, υπάρχει μια διαχείριση η οποία αποπνέει το σεβασμό σε όλους, υπάρχει μια επαφή με τους ομογενείς μας, τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας με τον απλό τον πιστό, ο οποίος δίνει τον δικό του τον οβολό για το ζήτημα το μεγάλο που λέγεται αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη συνεργασία Πολιτείας-Εκκλησίας.

«Η πολιτεία στηρίζει αυτό το έργο της αγάπης και υπάρχει με τον Μακαριότατο μια γόνιμη και θα έλεγα μια απόλυτη συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Εύχομαι αυτές τις μέρες η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάσει τις άγιες αυτές μέρες την κάθε οικογένεια στο σπίτι της», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τόνισε το πόσο κρίσιμο είναι το αύριο για τη χώρα, σημειώνοντας, πάντως, ότι «τα μηνύματα είναι αισιόδοξα». «Αυτή την ώρα δεν είναι ώρα για να πούμε πολλά λόγια κύριε Πρωθυπουργέ μας. Είναι να κοιτάξουμε το τώρα και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για το αύριο», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συνεργασία του στα ζητήματα της Εκκλησίας.

«Βρήκαμε ανταπόκριση σε εσάς και τους συνεργάτες σας, γιατί πολλά προβλήματα, θέματα της Εκκλησίας σαν Οργανισμό πλέον, ήταν δυσεπίλυτα και κατορθώσαμε με τη συζήτηση, την ενημέρωση και τη συνεργασία, να δώσουμε λύσεις, τουλάχιστον προοπτικές για αξιοποίηση της περιουσίας, μίας περιουσίας που ήταν δεσμευμένη από το 1834»,  δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος και αναφέρθηκε επίσης στην λειτουργία της εταιρίας αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Τα μισά εισοδήματα της εταιρίας θα διατίθενται για το  κοινωνικό έργο της Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «και το υπόλοιπο 50 τοις εκατό θα διατίθεται για το εθνικό χρέος».Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά «η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία να είναι δυνατή, ώστε να μπορούμε από κοινού να ξεπερνάμε τα προβλήματα του λαού μας».

«Μόνο για το 2014 και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσέφερε 2.981.848 κιλά τροφίμων σε ανθρώπους που ζούνε με ετήσιο εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα παρέδωσε 5 κοντέινερ 40 ποδών με υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας, 90 τόνους πετρελαίου σε ιδρύματα και στάθηκε δίπλα σε 2.100.000 συνανθρώπους μας. Τα ποσά που διετέθησαν για την στήριξη του έργου της άγγιξαν τα 14 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό.

«Στο Πρόσωπό σας επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τα διάφορα Υπουργεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, οι οποίες μας βοηθούν και μας στηρίζουν, αναγνωρίζοντας το Έργο μας, αλλά και το Έργο της Εκκλησίας γενικότερα, παρά τα οποιαδήποτε, κατά καιρούς αναφυόμενα γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσκαμψίες που αντιμετωπίζουμε. Το Έργο μας δεν είναι μονάχα Έργο εκκλησιαστικό, αλλά είναι Έργο κοινωνικό και Έργο Εθνικό, και ως τέτοιο χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας, των Φορέων και των Μηχανισμών της», πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας.

Στο γεύμα που παρετέθη, παρακάθισαν ο Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μέλος του Δ.Σ. της «Αποστολής»  π. Συμεών Βολιώτης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας π. Επιφάνιος Αρβανίτης και ο Γραμματέας της ΣΕ Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής του Κέντρου Μεταναστών και Προσφύγων Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής  της ΝΔ  κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

VIDEO