Γενικά

30 Ιανουαρίου 2015 12:30

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μακεδονίας-Θράκης, έγινε μέσω αιχμών

Text to Speech

Οι αιχμές περί υποβάθμισης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, προκάλεσαν την αντίδραση της νέας υφυπουργού.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο πλέον εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο απερχόμενος υπουργός κ. Ορφανός επισήμανε κατά την διάρκεια της τελετής, «Για λόγους ιστορικούς, εθνικούς και αναπτυξιακούς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει τον δικό του ρόλο και  όσοι έχουν στο μυαλό τους ένα υπουργείο χωρίς υπουργείο κάνουν λάθος».

Στη συνέχεια ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διάδοχο του, κα. Κόλλια-Τσαρουχά και στη κυβέρνηση, αν και όπως επισήμανε οι πρώτες κινήσεις της, δεν τον ικανοποίησαν. Μάλιστα ζήτησε από την υφυπουργό να εργαστεί για την επανασύσταση του Υπουργείου, κόντρα σε αυτούς που δεν θέλουν να ακούγονται  τα ονόματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Και η  υφυπουργός όμως άρχισε την ομιλία της με αιχμές. Σχολιάζοντας ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε στο νέο Πρωθυπουργό, ανέφερε, «Όλοι εμείς που θητεύσαμε κάποια στιγμή με τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζουμε ότι τον πολιτικό πολιτισμό δεν τον επιβάλεις, αλλά αποτελεί στάση ζωής. Αυτό ξεκινά από τον σεβασμό σε όλους και σου υπενθυμίζει διαρκώς ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ότι όλοι εμείς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά ένα σκαλοπάτι που θα πατήσουν οι επόμενοι και πιστεύω και εύχομαι να είναι και καλύτεροι από εμάς».

Η κα. Κόλλια-Τσαρουχά, απάντησε και στα περί υποβάθμισης του ΥΜΑΘ, αποστέλλοντας ταυτόχρονα μήνυμα και στα Σκόπια, «Αντιλαμβάνομαι ότι καθώς ορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κάποιοι θεωρούν ότι υποβαθμίζεται η Μακεδονία και η Θράκη μας, η Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές. Θα φανεί στη διαδρομή του χρόνου ποιες είναι οι πραγματικές δυνάμεις της Μακεδονίας και της Θράκης και τον ιστορικό και όχι μόνο ρόλο που έχει να διαδραματίσει.

Είναι προτεραιότητα μας αυτό το υπουργείο να παραμείνει ένα ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης της Μακεδονίας και της Θράκης. Την πολιτική της νέας κυβέρνησης καθορίζει ο νέος πρωθυπουργός και όχι οι διάφορες προσωπικές στρατηγικές. Καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας δεν πρόκειται να υπάρξει. Όσοι θέλουν να είναι πραγματικά φίλοι μας θα τιμήσουμε αυτή τη φιλία».

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου (Ν.Δ.), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ), η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

VIDEO