Κυβέρνηση

02 Φεβρουαρίου 2015 19:40

Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα

Text to Speech

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με 100 στελέχη εταιρειών, τραπεζίτες, χρηματιστές και επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου.Συνάντηση με 100 στελέχη εταιρειών, τραπεζίτες, χρηματιστές και επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου έχει αυτή την ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να τους εξηγήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την νέα συμφωνία που επιδιώκει με τους εταίρους της καθώς και την στάση της έναντι των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.

Η ανταπόκριση του Ισαάκ Καριπίδη για τον ΑΝΤ1:

Πάντως σε συνέντευξη του στην γαλλική Le Monde, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνει προσκλητήριο σε επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα. «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα», τονίζει μεταξύ άλλων και επισημαίνει ότι θεωρεί «τις ξένες επενδύσεις, και κυρίως τις κινεζικές, σημαντική πηγή ελπίδας για τη βελτίωση των υποδομών μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας».Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογο του Τζορτζ Όζμπορν, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει σύντομα μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους.

«Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή», εκτίμησε ο κ. Βαρουφάκης και είπε ακόμη ότι συμφώνησε με τον Βρετανό ομόλογό του πως είναι απαραίτητο να δώσουμε τέλος στο «μύθευμα» που οδήγησε την Ελλάδα να γίνει βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης», σημείωσε. «Ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον κ. Όζμπορν, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Στην πραγματικότητα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα».

«Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO