Γενικά

03 Μαρτίου 2015 12:40

ΝΔ: Πολιτική διώξεων με κομματικά κριτήρια από τη κυβέρνηση

Text to Speech

Για "προκλητικό ποδοπάτημα της έννοιας της αξιοκρατίας" κάνει λόγο η ΝΔ. σχολιάζοντας τις κρίσεις ανώτατων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να εγκαταλείψει την «πολιτική των διώξεων με κομματικά κριτήρια και ρεβανσιστικά σύνδρομα» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ σχολιάζοντας τις κρίσεις ανώτατων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «σε προκλητικό ποδοπάτημα της έννοιας της αξιοκρατίας προχώρησε η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις χθεσινές κρίσεις ανωτάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποστρατεύοντας δεκάδες ικανότατων αξιωματικών που υπηρετούσαν σε θέσεις υψηλής ευθύνης και εκτελούσαν με ζήλο και αυταπάρνηση το καθήκον τους».

«Οι χθεσινές  κρίσεις  παραπέμπουν σε άλλες, αλήστου μνήμης, εποχές, κατά τις οποίες έμπειρα και ικανότατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κυριολεξία  “αποκεφαλίζονταν” από πολιτικές ηγεσίες με καθαρά κομματικά κριτήρια  και από  εκδικητική  διάθεση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την απόφαση καρατόμησης των ανώτατων  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και την καλεί να εγκαταλείψει την πολιτική των διώξεων με κομματικά κριτήρια και ρεβανσιστικά σύνδρομα, γιατί η τακτική της αυτή οδηγεί στην υπονόμευση του έργου των στελεχών του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εγκαταλείψει να υπερασπίζεται το δίκαιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα καταγγέλλει στη Βουλή οποιαδήποτε αδικία σε βάρος τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των ετήσιων τακτικών κρίσεων των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έκρινε τους Αντιστρατήγους, Αντιναυάρχους, Αντιπτεράρχους, Υποναυάρχους και Υποπτεράρχους.

Συγκεκριμένα το ΣΑΓΕ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους 4 Αντιστράτηγους, 2 Αντιναύαρχους , 1 Αντιπτέραρχο, 5 Υποναυάρχους και 8 Υποπτεράρχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO