Κυβέρνηση

02 Ιανουαρίου 2014 07:24

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση παρά τα «αγκάθια»

Με την αισιοδοξία να είναι έκδηλη στην κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στόχο να κλείσουν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα πριν επιστρέψει στα μέσα Ιανουαρίου.

-

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Κάτι το πρωτογενές πλεόνασμα και τα θετικά μηνύματα στην ελληνική οικονομία, κάτι η ελληνική προεδρία της ΕΕ που ξεκινά επίσημα στις 8 Ιανουαρίου με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις στην Αθήνα  και στην κυβέρνηση εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το νέο έτος.

Την αισιοδοξία αυτή τη συμμερίζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος στις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως «το αύριο θα είναι καλύτερο».

Το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από αρκετά χρόνια ήταν καλό με τον κ. Παπούλια να συνομιλεί για ώρα με τον Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο και είπε πως έχει μια μαχητική αισιοδοξία, την οποία και συμμερίζεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντως ήταν καταπέλτης όσον αφορά τα θέματα διαφθοράς, καλώντας τη δικαιοσύνη να πάρει κεφάλια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα πριν αυτή ουσιαστικά επιστρέψει στα μέσα Ιανουαρίου και μάλιστα ευχή όλων είναι μέσα στην άνοιξη να τελειώνουμε οριστικά με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Καυτό αγκάθι παραμένει το δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται από την παραμονή του ΦΠΑ στο 13%  ενώ άγνωστο είναι το κατά πόσο η τρόικα θα επιμείνει στο θέμα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως εξετάζουν πιθανά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν άμεσα για την ανακούφιση των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων. Σε αυτή τη λογική εξάλλου ανακοινώθηκε πως επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία άνω του 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)