Γενικά

15 Απριλίου 2015 12:12

WSJ: Ο Βαρουφάκης πάει για ούζο στο Λευκό Οίκο

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε δημοσιογράφος της WSJ, την αυριανή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον αμερικανό πρόεδρο.

-

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Βαρουφάκης  θα συναντηθεί με το Μάριο Ντράγκι και τους ομολόγους του Ιταλίας και ΗΠΑ, ενώ αύριο στη δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας στο Λευκό Οίκο, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο  Ίαν Τάλεϊ, δημοσιογράφος της Wall Street Journal, αναφέρθηκε με ελαφρώς ειρωνικό ύφος στη συνάντηση αυτή χρησιμοποιώντας πληροφορίες προερχόμενες από την ελληνική πρεσβεία, όπως υποστηρίζει.

Σε τρία διαδοχικά του tweet, στο προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος υποστήριξε, «ο Βαρουφάκης μπορεί να πει ένα γεια στον Ομπάμα στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για συζητήσεις για την οικονομία» , για να συμπληρώσει, «αντίθετα ο Βαρουφάκης θα συζητήσει τα της οικονομίας με τον υπουργό Οικονομικών Λιού την Παρασκευή».

Το πιο καυστικό του σχόλιο πάντως το άφησε για το τέλος, «Για να κάνουμε μια περίληψη: Ούζο στον Λευκό Οίκο, αλλά συζητήσεις για τη δραχμή με τον υπουργό Οικονομικών».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)