Γενικά

10 Ιουλίου 2015 10:29

Πολιτικός αναβρασμός για την ελληνική πρόταση

Συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποταμιού και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. Αποστάσεις από την πρόταση κρατάει ο Λαφαζάνης.

-

Στο "μικροσκόπιο" των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπαίνουν τα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση, πριν τεθεί προς έγκριση, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για το πρώτο crash test για την Κυβέρνηση καθώς μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων τα μέτρα που προτείνονται από την ελληνική πλευρά είναι ιδιαιτέρως σκληρά.

Ενστάσεις εμφανίζονται από ομάδες και μεμονωμένους βουλευτές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε κείμενο που αναρτήθηκε από την Αριστερή Πλατφόρμα, σημειώνεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι ίδια με του Γιούνκερ ενώ ο κ. Λαφαζάνης προσήλθε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

"Εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος" είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταχειροκροτηθεί και να συνεχίσει: "Εδώ που φτάσαμε ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή φεύγουμε".

Τα μέτρα θα συζητηθούν και στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ προκειμένου να  υπάρξει συναπόφαση για την περαιτέρω στάση και θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς στα μέτρα περιλαβάνεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πλουσιότερα και πιο τουριστικά νησιά και περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το πρωί συνεδριάζει  το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την Προεδρία του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ενώ στις  11 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού χωρίς την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής  του κινήματος επιστρέφει το μεσημέρι στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)