Κόμματα

11 Ιανουαρίου 2016 14:00 Τελευταία ενημέρωση : -

Άδωνις: Ημέρα χαράς, αλλά όχι πανηγυρισμών

«Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία», δήλωσε ο Ά. Γεωργιάδης. Τι λέει για την επόμενη ημέρα και τις σχέσεις Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη.

Άδωνις: Ημέρα χαράς, αλλά όχι πανηγυρισμών
-

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου πραγματοποιήθηκε μία σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης.

«Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, τα οποία λόγω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, κατά την άφιξή του στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για την επόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρήσει αυτά τα οποία είχε ανακοινώσει, όλα θα πάνε καλά. Δήλωσε δε βέβαιος ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα τηρήσει το κριτήριο της αξιοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρουσίασε την πιο συγκροτημένη υποψηφιότητα. Δεύτερον, η δική του υποψηφιότητα δεν είχε πολλά κομματικά στελέχη τα οποία βοηθούσαν, έτσι δεν έχει πολλές δεσμεύσεις στα χέρια του. «Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ των κ.κ Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη, δηλώνει ότι αναμένεται μεταξύ τους συνάντηση και ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την οικογένεια Μητσοτάκη έχει σχέσεις 40 ετών, με τον Κυριάκο γνωρίζονται απ’ όταν ο Κυριάκος ήταν μικρό παιδί. Δεν νομίζω ότι θα έχουν κάποιο πρόβλημα στη μεταξύ τους συνεργασία. Ξέροντας τον Κυριάκο πόσο άνθρωπος αρχών και ήπιος χαρακτήρας είναι, είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να κάνει επιλογές με βάση ποιος τον στήριξε και ποιος όχι. Άλλωστε λίγοι τον στήριξαν για να είμαστε και ακριβείς», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος προβλέπει ταχεία δημοσκοπική πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν αποδέχεται ότι ηττήθηκε η καραμανλική πτέρυγα με την εκλογή Μητσοτάκη. «Δεν ήταν υποψήφιος ο Καραμανλής, υποψήφιος ο Μεϊμαράκης ήταν… Γιατί, τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα συνεργαστεί νομίζετε με τον Καραμανλή; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, στη Νέα Δημοκρατία πάμε μπροστά όλοι μαζί, αυτό είναι το μήνυμα», τόνισε.

Όσο για τον δικό του ρόλο στη ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει παρών. «Εγώ θα περιμένω να μου πει ο πρόεδρος του κόμματός μου πού θέλει να τον υπηρετήσω. Στο λόγο μου, δεν έχω κάνει καμία συζήτηση, περιμένω όπως όλοι οι άλλοι τι θα αποφασίσει ο νέος αρχηγός του κόμματος. Εγώ έχω πει ότι υπηρετώ από όποια θέση μου πουν. Δεν υποστήριξα τον Κυριάκο έναντι ανταλλαγμάτων, δεν είπα «Κυριάκο, θα σε υποστηρίξω, επειδή θέλω να πάρω μία, δύο πέντε, δέκα καρέκλες». Υποστήριξα τον Κυριάκο γιατί πίστευα ότι ήταν το καλό για την παράταξη και τη χώρα», κατέληξε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)