Βουλή

05 Ιουλίου 2016 19:40

Συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά

Στόχος η συνδιαμόρφωση εθνικής γραμμής, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά
-


Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά τον Σεπτέμβριο, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή, στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «η κοινωνική διάσταση της Ε.Ε. και οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής», είναι η συνδιαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής.

“Να επιβεβαιώσουμε μια κοινή στάση κατά τη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποκλείει το δικαίωμα της ανταπεργίας και των ομαδικών απολύσεων και θα προωθεί το αίτημα για την επαναφορά κοινωνικών διαπραγματεύσεων”, είπε και πρόσθεσε πως για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί η συναίνεση και των άλλων κομμάτων, καθώς πρόκειται για θέμα που υπερβαίνει τις παρατάξεις της Βουλής.  

“Η μαυρίλα και η λιτότητα της προηγούμενης περιόδου ήταν ένα εξιτήριο εξόδου από την Ευρώπη”, τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)