Κόμματα

06 Ιουνίου 2015 13:20

ΝΔ: Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΚΑΣ και το ΦΠΑ στα νησιά

Text to Speech

"Φιάσκο των πολλαπλάσιων μέτρων του «e-mail Τσίπρα» που χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική", χαρακτηρίζει η ΝΔ το κείμενο που προτείνει η Ελλάδα στους πιστωτές.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής, επί της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο «για προεκλογική απάτη» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και για «απίστευτα ψέμματα που μοίρασε ο κ.Τσίπρας» με στόχο την ψήφο του ελληνικού λαού.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «επικοινωνιακά παιχνίδια» εις βάρος της διαπραγμάτευσης, ενώ κάνει λόγο για «mail Τσίπρα» το οποίο οδηγεί «σε διαιώνιση της ύφεσης και της κηδεμονίας των Μνημονίων».

Εξαπολύει, τέλος επίθεση, στα μέτρα που φέρνει και καταργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραθέτοντάς τα με αυτά που περιείχε το mail Χαρδούβελη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΚΑΣ και το ΦΠΑ στα νησιά

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων επί της πορείας των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία με τους εταίρους μας, αποκαλύφθηκε η διπλή απάτη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η πρώτη προεκλογική απάτη αφορά στα απίστευτα ψέματα που μοίρασε ο κ. Τσίπρας για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού. Και οι κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις, αντικαταστάθηκαν μετεκλογικά με ασφυξία στην οικονομία, εσωτερική στάση πληρωμών, εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, εισπρακτικά μέτρα κατά κυρίως των ασθενέστερων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, και κατά των συνεπών φορολογουμένων, όπως η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις.

Η δεύτερη μετεκλογική απάτη αφορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της τάχα «περήφανης διαπραγμάτευσης». Διαπραγμάτευσης που ξεκινούσε «καταγγέλλοντας» ως απαράδεκτο το «e-mail Χαρδούβελη» που ήταν το διαβατήριο εξόδου από το Μνημόνιο. Για να καταλήξει στο φιάσκο των πολλαπλάσιων μέτρων του «e-mail Τσίπρα» που χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, οδηγεί σε διαιώνιση της ύφεσης και της κηδεμονίας των Μνημονίων.

Για να καλύψουν αυτή την αποκάλυψη της διπλής πολιτικής απάτης, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, κατέφυγαν ξανά σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Στα ψέματα.

«Εφεύραν» ότι στο “e-mail Χαρδούβελη”, περιλαμβανόταν τάχα δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης 30% στο ΦΠΑ των νησιών.

Μόνο που η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Στο «e-mail Χαρδούβελη»:

•για το ΕΚΑΣ επί λέξει αναφέρεται (σελ. 31): «πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η πρόθεση [της Κυβέρνησης] είναι να εξορθολογήσει και να απλοποιήσει το ΕΚΑΣ προκειμένου να υποστηρίξει πραγματικά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι να το καταργήσει».

•για την έκπτωση 30% στο ΦΠΑ των νησιών (σελ 27), γίνεται επίκληση των άρθρων 109 και 120 της κοινοτικής Οδηγίας για το ΦΠΑ (2006/112/EC). Άρθρων επί των οποίων θεμελιώνεται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς ρητά αναφέρεται ότι «η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, και στα νησιά Θάσος, Βόρειες Σποράδες, Σαμοθράκη και Σκύρος χαμηλότερους συντελεστές έως 30% από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα». Προκειμένου μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση να αποκρούσει τις αιτιάσεις της Τρόικα για κατάργηση της εν λόγω έκπτωσης, επικαλούνταν την πρόβλεψη της ίδιας Οδηγίας, ότι για τυχόν επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος των κρατών-μελών, και φυσικά όχι μόνο της Ελλάδας, θα πρέπει να ακολουθεί η διαδικασία που προβλέπεται κάθε τέσσερα χρόνια μετά από σχετική έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής (σχετικά τα άρθρα  402 και 404 της κοινοτική Οδηγίας για το ΦΠΑ).

Αντί να αρκεστούν στην αλήθεια, κατέφυγαν ξανά στο ψέμα…

Μια φορά ψεύτες, πάντα ψεύτες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO