Γενικά

20 Αυγούστου 2015 17:42

Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Text to Speech

«Προεκλογική» αντικατάσταση του Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος αναλαμβάνει ευρωπαϊκά καθήκοντα. Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για τον αντικαταστάτη του Α/ΓΕΝ.

Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Άρωμα «εκλογών» έχει κατά πολλούς η απόφαση αντικατάστασης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από το ΚΥΣΕΑ, η οποία ελήφθη χωρίς να συγκληθεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο, αλλά μέσω τηλεφωνικών επαφών και συλλογής υπογραφών δια περιφοράς των σχετικών εγγράφων.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ όχι από σήμερα, αλλά από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν έντονα από χθες, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην θέση του Μιχαήλ Κωσταράκου τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ως σήμερα Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.

Ευάγγελος Αποστολάκη - Αντιναύαρχος - αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, ως σήμερα Αρχηγός Στόλου.

Επικεφαλής του «ευρω-στρατού» ο Κωσταράκος

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου, από τον Νοέμβριο, να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιχάλης Κωσταράκος - αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του ο τομεάρχης Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, στηλίτευε την διαρροή πληροφοριών περί της αντικατάστασης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και τον τρόπο λήψης της απόφασης απο το ΚΥΣΕΑ.

Όπως ανάφερε ο Κώστας Τασούλας, «το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα! Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο. Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε. Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO