Κόμματα

07 Οκτωβρίου 2015 18:00

Πρόσκληση της ΕΡΤ στους υποψήφιους της ΝΔ για debate

Text to Speech

Μέχρι στιγμής συνεργάτες των κκ Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα εκφράζονται θετικά. Την Πέμπτη «κλειδώνει» η ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου.

Πρόσκληση της ΕΡΤ στους υποψήφιους της ΝΔ για debate

Πρόσκληση για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα οτι ζωντάνεψε το Grexit , αναφέρουν ότι έλαβαν σχετική πρόσκληση του κ.Ταγματάρχη και ότι από την πλευρά τους δεν είναι αρνητικοί αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων αλλά και στην ΚΕΦΕ και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο συνδιασκέψεις ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Θετικός ο Τζιτζικώστας

Ανοιχτός  σε κάθε πρόταση που διευκολύνει το δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας απαντώντας μέσω συνεργατών του θετικά στην πρόταση της ΕΡΤ.

Κύκλοι του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως ήδη ο Περιφερειάρχης έχει  καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών συνδιασκέψεων για την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, την Κοινωνική Συνοχή, τους Νέους και την Ανεργία,  τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

“Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή debate εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι. Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες” τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Σε "θέση μάχης" οι υποψήφιοι

Την Πέμπτη ξανασυνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αναμένεται να "κλειδώσει" η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης δεν υπήρξε σχετική απόφαση, αλλά επικράτησε πολύ καλό κλίμα. Μέχρι την Πέμπτη, πάντως, θα γίνει συνάντηση με τους τεχνικούς συμβούλους έτσι ώστε να υπάρξει απόφαση και για το τυπικό της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι εσωκομματικές διαδικασίες θα κορυφωθούν στα μέσα Νοεμβρίου, ημερομηνία στην οποία προσβλέπουν οι κκ Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας και πλέον ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δε φαίνεται να διαφωνεί.

Για το θέμα της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ o Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "εάν στο ΠΑΣΟΚ ψηφίσαν 70.000 άνθρωποι, σε μας πρέπει να έρθουν 400.000, αλλιώς θα αφήσουν το κόμμα σε μηχανισμούς", ενώ ερωτηθείς για τον λαϊκισμό απάντησε:"Η μήτρα του λαϊκισμού, όπως διαμορφώθηκε το 80 από το τότε ΠΑΣΟΚ, επηρέασε εν μέρει και τη ΝΔ, κι εμείς πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από αυτόν τον λαϊκισμό".

Αιχμές εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε πως όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος». Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα, ενώ επικαλούμενος τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, ο πρώην υπουργός σχολίασε με νόημα πως ένας «ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO