Βουλή

05 Νοεμβρίου 2015 11:38

Νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο Φίλης

Text to Speech

Στόχος του υπουργείου είναι πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας.

Νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο Φίλης

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση είναι σταθερός στόχος της κυβέρνησης, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της αδιοριστίας, ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνης Ιγγλέση, ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

«Η εκπαίδευση περνάει δύσκολα, γιατί η χώρα περνάει δύσκολα» είπε ο κ. Φίλης, και τόνισε ότι στο μεγαλύτερο μέρος, η κατάσταση στα σχολεία της χώρας εξομαλύνεται και τα κενά σταδιακά καλύπτονται.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι φέτος, έχουν ήδη παρουσιαστεί 16.000 αναπληρωτές και πρόκειται να προσληφθούν ακόμη 5.294, και ακόμη 1.023 στην ενισχυτική διδασκαλία ανεβάζοντας τον αριθμό των αναπληρωτών στους 22.374, αριθμός ο οποίος είναι μεγαλύτερος, κατά 21,4% σε σχέση με τον αριθμό των 18.469 αναπληρωτών, που είχαν προσληφθεί πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, ο κ. Φίλης, διευκρίνισε ότι μόνο το 5% των τμημάτων έχει ξεπεράσει το όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα, ενώ για το θέμα της κάλυψης των δυσπρόσιτων περιοχών, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν ελλείψεις, ακόμη και στις περιπτώσεις όπου ένας δάσκαλος αντιστοιχεί σε δύο μαθητές, ακόμη και σε έναν.

Οι τομείς της παιδείας της υγείας και της δημόσιας διοίκησης, είναι τομείς υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση και το δημόσιο σχολείο θα αποτελέσει σημείο αιχμής για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της οικονομικής κρίσης, κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή για το θέμα των σχολείων ειδικής αγωγής, ανέφερε ότι η εικόνα που υπάρχει σήμερα δεν αποτελεί τιμή για την Ελλάδα του 21ου αιώνα και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Φίλης σημείωσε, επίσης, ότι τη φετινή χρονιά το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε σε όλες τις δομές ειδικής αγωγής, 2.494 αναπληρωτές, αριθμός διπλάσιος από τους 1,244 πέρυσι. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ειδικό σχολείο ανά περιφέρεια» είπε ο υπουργός Παιδείας και προανήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει τους όρους λειτουργίας όλων των σχολείων ειδικής αγωγής.

VIDEO