Διπλωματία

23 Δεκεμβρίου 2015 12:17

Επιμένει στην άποψη του περί Grexit ο Τσέχος Πρόεδρος

Text to Speech

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τσέχου Προέδρου Μίλος Ζέμαν, μετά την ανάκληση του Έλληνα πρέσβη.

Επιμένει στην άποψη του περί Grexit ο Τσέχος Πρόεδρος

Ο Τσέχος Πρόεδρος θα συνεχίσει να στηρίζει την άποψή του περί Grexit, απορώντας γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μίλος Ζέμαν σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα μετά την ανάκληση του Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία. 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τσέχου Προέδρου Μίλος Ζέμαν ενώ προσθέτει ότι ο Πρόεδρος επιμένει στην άποψή του, την οποία και θα συνεχίσει να παρουσιάζει δημόσια.

Ο κ. Ζέμαν, πριν από μία εβδομάδα, είχε δηλώσει στο σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας», τονίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ».

Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, το Προεδρικό Γραφείο αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μικαέλα Λαγκρόνοβα, δήλωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λουμπομίρ Ζαόραλεκ θέλει να καλέσει τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για να τον ρωτήσει σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας να ανακαλέσει τον πρέσβη της.

VIDEO