Γενικά

10 Απριλίου 2016 16:14

ΠτΔ: Ενωμένοι πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους

Text to Speech

Το μήνυμα το Πρ. Παυλόπουλου από την Άμφισσα. Τι λέει για την Ευρώπη και το προσφυγικό. Το «χρυσό κλειδί» της πόλης επέδωσε στον ΠτΔ ο δήμαρχος Δελφών.

ΠτΔ: Ενωμένοι πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους

 «Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας -φυσικά με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ιδιαιτεροτήτων καθεμιάς- και αναγνωρίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν, πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε τους στόχους της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αειφόρου ανάπτυξης».Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της παρέλασης στην Άμφισσα, όπου σήμερα εορτάζεται η 195η επέτειος από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων. 

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «παραμένοντας αταλάντευτα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη, να διαμηνύσουμε στους εταίρους μας και τούτο: Αν η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι αυθεντική, κατά τις ιδρυτικές της αρχές, δίχως την Ελλάδα». Το μήνυμα αυτό, όπως πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού επί του πεδίου τούτου η Ευρώπη, αν θέλει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος». 

Μάλιστα, όσον αφορά τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, σ' ένα πλαίσιο ειλικρινούς και δημιουργικής αλληλεγγύης, πρέπει να σκύψουμε πάνω στους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν σε λαούς της Ευρώπης».  

Το «χρυσό κλειδί» της πόλης επέδωσε στον ΠτΔ ο δήμαρχος Δελφών

Σε εκδήλωση που έγινε στη συνέχεια  στο πνευματικό κέντρο της Άμφισσας, με αφορμή τον εορτασμό της 195ης επετείου από την απελευθέρωση του κάστρο των Σαλώνων, ο δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το «χρυσό κλειδί» της πόλης. Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον δήμαρχο «για την μεγάλη τιμή που μου περιποιείτε, η οποία αποτελεί για μένα αείρροη πηγή έμπνευσης κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».Όσον αφορά στην σημερινή επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στο κάστρο των Σαλώνων γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της Εθνεγερσίας του 1821, προσθέτοντας ότι η όλη περιοχή είχε μέγιστη συνεισφορά αγωνιστών του 1821.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO