Γενικά

18 Απριλίου 2016 15:45

Παυλόπουλος: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού

Text to Speech

Υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ενημερώθηκε για τα αιτήματα του κλάδου αναφορικά με το Ασφαλιστικό.

Παυλόπουλος: Να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επεσήμανε τη σημασία της δημοσιογραφικής αποστολής ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία, μαζί με την ελευθερία των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο για το Ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο και πρόσθεσε: «Για εμάς αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι, εάν δεν διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ταμείων και την ανεξαρτησία των Ενώσεων, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για την ελευθεροτυπία. Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε όλους τους τόνους και να γίνει κατανοητό ότι δεν διαπραγματευόμαστε συντεχνιακά κάποια πράγματα».

ΕΣΗΕΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ - ΝΑΝΑ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ - ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τον κ. Νικολόπουλο συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης, Νανά Νταουντάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO