Κυβέρνηση

23 Αυγούστου 2016 06:35

Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο

Text to Speech

Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης. “Πυρετός” στο Μαξίμου εν όψει ΔΕΘ και  Συνόδου του Νότου.

Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το μεσημέρι στις 13:00 το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν τα ζητήματα του συντονισμού και του σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου εν όψει της ΔΕΘ, των ευρωπαϊκών συναντήσεων και του ανοίγματος της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός είχε σειρά συσκέψεων και τη Δευτέρα με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη με αντικείμενο την προετοιμασία της κυβέρνησης. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα της ανάπτυξης, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, πως «δεν έχει σημασία μόνο να μεγαλώνει η πίτα αλλά και να μοιράζεται πιο δίκαια». 

Αναφορικά με την ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιαστεί σε δύο πυλώνες - τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό. Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.

Εν τω μεταξύ, η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου. 

Σε ότι αφορά την Σύνοδο, την συμμετοχή τους στην οποία επιβεβαίωσαν όλοι οι ηγέτες από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και την Ελλάδα, η βασική επιδίωξη θα εστιαστεί στην διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό. 

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν, πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφώσει και να καταθέσει ένα ακόμα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση μεταξύ των ηγετών για τα ζητήματα αυτά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO