Γενικά

19 Οκτωβρίου 2016 11:39

Επαναφορά της τροπολογίας Παππά αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ΕΣΡ

Text to Speech

Ο Υπουργός Επικρατείας άφησε -εμμέσως πλην σαφώς- να εννοηθεί ότι θα επανέλθει η τροπολογία για το κλείσιμο των καναλιών, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για συγκρότηση του ΕΣΡ. «Τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ» είπε.

Επαναφορά της τροπολογίας Παππά αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ΕΣΡ

Την ελπίδα ότι θα επέλθει συμφωνία στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ εξέφρασε ο Νίκος Παππάς.

Ο Υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την τροπολογία της περασμένης Παρασκευής, είπε ότι για το θέμα θα τοποθετηθεί συνολικά, μετά και τη σημερινή προσπάθεια συγκρότησής του.

«Νομίζω ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ πρέπει να κάνει μία ύστατη προσπάθεια, να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της, ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» συμπλήρωσε, και τόνισε ότι ο κ. Βούτσης χειρίζεται το θέμα άψογα, ελπίζοντας ότι σε πνεύμα συνεννόησης, σήμερα θα καταλήξουν σε συμφωνία. 

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας, αν δεν συμβεί αυτό, «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ. Θα πρέπει η Πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει». «Η ΝΔ ακολουθεί ολισθηρό δρόμο και ίσως κάποιοι να θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν» δήλωσε ο Ν. Παππάς 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανάφερε -για το ίδιο θέμα- ότι η απόφαση για την επαναφορά της τροπολογίας θα ληφθεί μετά τη σημερινή Διάσκεψη των προέδρων, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, «να γυρίσουμε στο καθεστώς του χάους και της ανομίας με συγκεκριμένα συμφέροντα να πατάνε την Πολιτεία στον λαιμό».

Σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν κάποιοι, για να οδηγηθούμε σε εκλογές. «Είναι σαφές ότι θα γυρίσουμε σε ένα καθεστώς το οποίο θα είναι αντισυνταγματικό» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας και κατηγόρησε τη ΝΔ οτι "προδικάζει το αποτέλεσμα εδώ και καιρό".

«Είναι τέτοια η απόλυτη ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολύ συγκεκριμένα και περιορισμένα συμφέροντα, η οποία νομίζω δεν έχει προηγούμενο στο πρόσφατο παρελθόν» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς είπε ότι «το ΣτΕ τόσο καιρό συζητούσε για το αν πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Αποφάσισε λοιπόν ότι πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης».

Για τις περιφερειακές άδειες, είπε ότι αυτές έπονται «και θα θέλαμε να είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία». Εάν όχι, συμπλήρωσε ότι με βάση το Σύνταγμα και αυτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να αδειοδοτηθούν.

VIDEO