Κόμματα

19 Οκτωβρίου 2016 16:45

Γεννηματά: η Κυβέρνηση οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την κοινωνία

Text to Speech

Συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς. Στο επίκεντρο οικονομία, κοινωνική πολιτική και προσφυγικό.

Γεννηματά: η Κυβέρνηση οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την κοινωνία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς είχε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε στον κ. Σούλτς ότι «το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν «βγαίνει» και η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της οδηγεί σε επικίνδυνα πια αδιέξοδα την Ελληνική κοινωνία. Η κατάσταση επιδεινώνεται, η υπερφορολόγηση γονατίζει τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες». 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πολιτικής. Με αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Με αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, που δεν μπορεί να επιτευχθούν. Με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς».

Αναφερόμενη στο Προσφυγικό, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «τα νησιά του Αιγαίου οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση και ο κίνδυνος κοινωνικής διάλυσης είναι ορατός όσο ποτέ. Τα νησιά μας έγιναν αποθήκες ψυχών, οι νησιώτες μας δεν πρέπει να αισθάνονται «δεσμοφύλακες». Υπάρχει ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης, και εφαρμογής του συνόλου των αποφάσεων της Ε.Ε».

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - M. SCHULZ -  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπ. Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη και η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Φώφη Γεννηματά - ΠΑΣΟΚ - Γιάννι Πιτέλα - Σοσιαλιστές και Δημοκράτες

Η κα. Γεννηματά συναντήθηκε και  με τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα κι αμέσως μετά έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση.

«Μια τιμωρητική προσέγγιση εναντίον του ελληνικού λαού δεν θα επιτραπεί. Τα γεράκια στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά. Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη να στηρίξει τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων.

Η πολιτική ομάδα του S&D και το ΠΑΣΟΚ είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον ελληνικό λαό.  Σε αυτή την προσπάθεια, χρειαζόμαστε τη δύναμη του συνόλου της σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας - από τα οποία το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος».

Φώφη Γεννηματά - ΠΑΣΟΚ - Γιάννι Πιτέλα - Σοσιαλιστές και Δημοκράτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO