Γενικά

26 Οκτωβρίου 2016 18:53

Τι ζήτησαν οι δανειστές από το υπουργείο Υγείας

Text to Speech

Σε εποικοδομητικό κλίμα οι διαπραγματεύσεις. Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του κουαρτέτου.

Τι ζήτησαν οι δανειστές από το υπουργείο Υγείας

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υγείας με τους δανειστές τόσο σε επίπεδο κλιμακίων  όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν από το υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει  στο επόμενο διάστημα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και ταυτόχρονα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, την ποιότητα της φροντίδας και τον έλεγχο της δαπάνης, τόνιζαν πηγές του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO