Κόμματα

31 Οκτωβρίου 2016 16:26 Τελευταία ενημέρωση : -

Μητσοτάκης: Εκλογές η μόνη λύση

Text to Speech

Η συνάντηση με τον ΠτΔ, το ΕΣΡ κι η πρόταση νόμου της ΝΔ για τις άδειες. Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας κάνει λόγο το Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Εκλογές η μόνη λύση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκη, λίγες ώρες πριν την Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση ΕΣΡ.

Απευθυνόμενος στον ΠτΔ, τόνισε ότι "η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα", ενώ σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ωριαία συνάντηση, επεσήμανε "επανέλαβα στον ΠτΔ τους εντονότατους προβληματισμούς μας όχι μόνο για την οικονομική κρίση αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών. Εξήγησα, στον κ. Πρόεδρο, γιατί - κατά την άποψη της ΝΔ - η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει, είναι οι εκλογές, το συντομότερο δυνατόν".

Πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι στην συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ζήτησε ζήτησε εκλογές από ΠτΔ, αλλά περιέγραψε στον Πρόεδρο την πολιτική παρακμή, η οποία πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εν τω μεταξύ, στην δημοσιότητα δόθηκε το περίγραμμα της πρότασης νόμου της ΝΔ για το τηλεοπτικό τοπίο, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Μαξίμου: η ΝΔ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας

"Είναι εκτός τόπου και χρόνου να ζητεί εκλογές ο κ. Μητσοτάκης", απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη ενώ σε ανακοίνωση του Μαξίμου γίνεται λόγος για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Όπως αναφέρεται "Η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση.

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων".   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO