Γενικά

01 Νοεμβρίου 2016 17:12

Τον Μιχάλη Σταθόπουλο προτείνει για Πρόεδρο του ΕΣΡ το Ποτάμι

Text to Speech

Ο Σταυρός Θεοδωράκης κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να συναινέσουν στην πρόταση του, την οποία χαρακτήρισε ως ενωτική.

Τον Μιχάλη Σταθόπουλο προτείνει  για Πρόεδρο του ΕΣΡ το Ποτάμι

Τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Θεοδωράκης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από το «ναυάγιο» στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, δήλωσε, «το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο.

Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την Κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν, «η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια.

Ας τολμήσουμε να υπερβούμε τις κομματικές γραμμές μας για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα. Την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την ευρωπαϊκή μας πορεία».

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καλαμάτα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι άθροισμα κομματικών στελεχών και κάλεσε την κυβέρνηση στις τελικές της προτάσεις να μην συμπεριλάβει πρόσωπα που υπηρετούν σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις.

 Αυτό άλλωστε είναι και η επιταγή του Συντάγματος, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές συστήνονται για να λειτουργήσουν ως αντίβαρα στην εκτελεστική και κυβερνητική εξουσία.

VIDEO