Βουλή

07 Μαρτίου 2017 12:43

Βούτσης: δεν είναι σκανδαλώδης η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης στα πολιτικά πρόσωπα

Text to Speech

Το υπουργείο Οικονομικών «φωτογραφίζε» ως υπεύθυνο για την μείωση της εισφορά αλληλεγγύης.

Βούτσης: δεν είναι σκανδαλώδης η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης στα πολιτικά πρόσωπα

 

Απέρριψε ο Νίκος Βουτσης την κριτική που δέχεται από το πρωί η κυβέρνηση οπότε και έγινε γνωστό ότι τον περασμένο Μάιο η Βουλή ψήφισε διάταξη που μειώνει την εισφορά αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 2000 ευρώ.

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους-όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών και άλλους και είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο Οικονομικών έχει διαμορφώσει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι μέχρι σήμερα έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών. «Οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς  παρότι μηνιαίως γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές», ανέφερε.

«Να μην πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων», είπε και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προνομιακές καταστάσεις ή αναισθησία στο πολιτικό προσωπικό, το αντίθετο καθώς, «υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής  προς όλη την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO