Βουλή

28 Μαρτίου 2017 13:00

Χρυσή Αυγή: θα γκρεμίσουμε το σπίτι του Μπελογιάννη

Text to Speech

Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή της ΧΑ, Ηλιόπουλο. Τι του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαρδάλης.

Χρυσή Αυγή: θα γκρεμίσουμε το σπίτι του Μπελογιάννη

Νέο show επιχείρησαν να στήσουν στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης στο σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αποκάλεσε «αρχισφαγέα» τον Νίκο Μπελογιάννη και απείλησε ότι η Χρυσή Αυγή θα γκρεμίσει το σπίτι του για να μην υπάρχουν τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Επικράτησε ένταση στη Βουλή με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Σάκη Βαρδαλή ,να του απαντά ότι οι οπαδοί του Χίτλερ δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη και σήμερα την  ήττα του φασισμού από τον κόκκινο στρατό.

 «Όχι αυτά με εμένα στην έδρα… Τσιμουδιά… Έξω» σχολίασε σε αυστηρό ύφος ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνέχιζαν να φωνάζουν.

ΣΥΡΙΖΑ: το φασιστικό παραλήρημα αποτελεί προσβολή για τη Δημοκρατία

«Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

VIDEO