Κόμματα

08 Μαΐου 2017 16:47

ΝΔ: Κουρελόχαρτο το μόρφωμα Κατρούγκαλου μετά τις νέες αυξήσεις στις εισφορές

Text to Speech

Βρούτσης και Μηταράκης κάνουν λόγο για κυνική ομολογία Αχτσιόγλου ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε για νέες εξοντωτικές εισφορές.

ΝΔ: Κουρελόχαρτο το μόρφωμα Κατρούγκαλου μετά τις νέες αυξήσεις στις εισφορές

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εξαπολύουν με κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Νότης Μηταράκης.

Όπως τονίζουν “έντρομοι, με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες άκουσαν σήμερα την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου να ομολογεί κυνικά ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε και νέες εξοντωτικές εισφορές.

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι κ.λ.π.), καθώς και ο αγροτικός κόσμος της χώρας, μαθαίνουν πλέον επίσημα, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, συμφώνησε και νέες αυξήσεις “καπέλο” πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές”.

Συνεχίζοντας τα "πυρά" τονίζουν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, η Κυβέρνηση τους εξαπατούσε συστηματικά, λέγοντας ότι κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερο, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για όσους εξόντωνε.

"Η σημερινή παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς όλοι πλέον ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές. Αυτό ισοδυναμεί με όλεθρο, καθώς πρόκειται για αυξήσεις που θα επιβληθούν στις ήδη καταβαλλόμενες εξοντωτικές εισφορές, ύψους 38%" σημειώνουν οι κ.κ. Βρούτσης και Μηταράκης και καταλήγουν:

"Πρόκειται για αυξήσεις “καπέλο”, που επιβάλλονται, λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού των εισφορών, και θα αυξήσουν από 37% μέχρι και 61% τις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο Νόμος “Κατρούγκαλου”. Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη, ακυρώνει ακόμη μια διάταξη του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου” και ουσιαστικά το μετατρέπει σε “κουρελόχαρτο”".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO