Κυβέρνηση

21 Ιουλίου 2017 20:51 Τελευταία ενημέρωση : -

Μέσω Κεφάλου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κω

Text to Speech

Ανακοινώσεις απο κλιμάκιο Υπουργών που επισκέφθηκε το νησί. Οι ζημιές στο βασικό λιμάνι μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων απο τον σεισμό.

Μέσω Κεφάλου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κω

Το νησί της Κω δεν έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, οι υποδομές του έχουν αντέξει, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των αρμόδιων υπουργών, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε δεν υπάρχουν βλάβες στην οδοποιία καθώς και πως τα κτήρια άντεξαν, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στα νεότερα κτήρια δεν υπάρχει ούτε ρωγμή.

Επομένως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία, λέγοντας πάντως πως οι κάτοικοι της Κω δεν πρέπει να εφησυχάζουν για τα επόμενα δύο 24ωρα. Πρόσθεσε ωστόσο πως βάσει της ενημέρωσης που έχει από τους σεισμολόγους, το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως ήδη έχει μεταβεί στο νησί κλιμάκιο αρκετών μηχανικών, ενώ αναφερόμενος στις ζημιές που έχει υποστεί το λιμάνι, έγινε γνωστό ότι το απόγευμα θα μεταβούν στην Κω τέσσερις μηχανικοί - λιμενολόγοι.

Όπως ενημέρωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η ακτοπλοϊκή προσέγγιση της Κω μέχρι να αποκατασταθεί το λιμάνι, θα γίνεται από την Κέφαλο και υπογράμμισε ότι το νησί είναι ασφαλέστατο.  Παράλληλα, ενημέρωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε εντολή να αυξηθούν τα δρομολόγια Κάλυμνος-Μαστιχάρι προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες. 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας, αναφέρθηκε στον έγκαιρο συντονισμό του μηχανισμού. Πιο συκεγκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τους τραυματίες, είπε ότι αεροπλάνο «μετέφερε τους τραυματίες από την Κω στο Ηράκλειο και αργότερα κάποιους άλλους ανθρώπους με ορθοπαιδικά προβλήματα στο Θριάσειο νοσοκομείο». Ξεκαθάρισε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι αφίξεις των τουριστών συνεχίζονται.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αν κάποιος επισκεφθεί το νησί χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, δεν θα το καταλάβει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, ζητώντας να αποφύγουμε τη δραματοποίηση και συστήνοντας ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα:

«Για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η γρήγορη αποκατάσταση του νησιού. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Λόγω καλοκαιρινής περιόδου πρέπει να αποφύγουμε την δραματοποίηση. Θέλω να συστήσω ψυχραιμία και στο πολιτικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης. Οι πολίτες να μην δίνουν βάση σε φήμες και δημοσιεύματα. Πρέπει να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες φωνές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO